2018. január 18., csütörtök

Jön a pofon a Googletől a lassú weboldalaknak

    A Google a saját hivatalos blogján jelentette be, hogy 2018 júliusától minden olyan weboldalt hátrányban fog részesíteni, amely a legmagasabb felhasználói élményt nyújtja mobilon.

    Júliustól érdemes lesz figyelni a változásokat és főleg a negatív változásokat, mivel egyelőre csak annyit tudni, hogy büntetésről van szó. Ha egy weboldal javulást ér el, nem ennek a frissítésnek lesz köszönhető. Nemrég a PageSpeed Insights eszközt is frissítették, és a magyarázatokat kicsit felhsználó barátabbá tették, de az oldal sebességének a javítása ezután is a weboldaltulajdonosok (illetve fejlesztőik) feladata lesz. Fontos továbbá megjegyezni, hogy a Google az első olyan időpillanatot veszi figyelembe, ahol a felhasználó a weboldallal reakcióba tud lépni, azaz használni tudja.
    A Google erősen ajánlja, hogy fordítsunk kellő figyelmet arra, hogy a teljesítmény hogyan befolyásolja a felhasználói élményt, ugyanis semmi nem fog arra utalni, hogy minket ez a frissités negatívan érintett volna. Bár egyelőre ez a weboldalak nagyon kis százalékát érinti, érdemes azért ezt mindenkinek komolyan venni.
© Smart Web Services
Maira Gall